Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice
-
130
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 800 g water
- 1 pinch fine sea salt
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled - 250 g Arborio rice
- 1 pinch saffron threads
- 1 Tbsp water, hot
Red Pesto
- 150 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 20 g fresh basil leaves
- 1 garlic clove
- 60 g toasted pine nuts
- 1 pinch ground black pepper
- 40 - 50 g extra virgin olive oil, to taste
Batter
- 170 g plain flour
- 1 medium egg
- 160 g water
Assembly
- 200 g breadcrumbs (see tip)
- frying oil (e.g. sunflower or vegetable)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1569 kJ / 376 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
Alternatywne przepisy
Sliced Potato Salad with Herb Vinaigrette (TM6)
Keine Bewertungen
Potato Gratin (TM5)
1 Std. 10 Min
Orange curry dressing
10 min
Orange Curry Dressing
10 min
Béchamel Sauce
15min
Potato and Rosemary Focaccia
2u. 35min
American Style Blue Cheese Dressing
5 Min
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Mini Iced Fingers
2 Std. 10 Min
Herb Butter Flatbreads
35min
Ham, Mushroom and Cheese Crêpes
1h 20 min
Calzones with Marinara Sauce - Calzoni con salsa marinara
1h 30 min