![Butternut Queso (Matthew Kenney) Butternut Queso (Matthew Kenney)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d72823d8db30f7cf61a381aaef6bd505/Derivates/0a95cb73cf267ae6a213f6b54d46abbf529bf30b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 oz cashews
- water, to soak
- 6 oz butternut squash, peeled, deseeded and cut into pieces (2 in.)
-
16
oz vegetable stock
lub 16 oz water, plus 2 tsp vegetable stock paste - 2 oz nutritional yeast
- 6 oz extra virgin olive oil
- 1 ½ oz apple cider vinegar
- 1 tbsp chili powder
- 1 ½ tsp chili flakes
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- tortilla chips
- guacamole, to garnish
- pico de gallo, to garnish
- fresh jalapeño pepper, sliced, to garnish
- fresh cilantro, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 oz
- Kalorie
- 318.3 kJ / 76.1 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 50.2 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry Shortcake Waffle
40min
Jamaica Hibiscus Margarita
1 godz. 5 min
Spanish Rice
35min
King Cake
4 godz. 45 min
Orange Cream Popsicle
8h 15min
Coconut Milk Yogurt
13u.
Butternut and Cashew Curry with Black Rice
1h 15min
Protein Boosted Acai Smoothie
10min
Kale Caesar Salad with Parmesan Bread Crumbs
25min
Basic Farro
35min
Asian Rice and Vegetable Sauté (TM6)
45min
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30min