Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de poivrons rouges, coupés en deux et égrainés (3-4 poivrons)
- 65 g de cerneaux de noix
- 65 g de noix de cajou grillées, non salées
- 1 c. à café de graines de carvi
- 1 gousse d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 pincée de piment en poudre
- 1 c. à soupe de jus de citron
-
2
pincées de sel fumé, à ajuster en fonction des goûts
lub 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts -
1
c. à soupe de mélasse de grenade
lub 1 c. à soupe de crème de vinaigre balsamique blanc - 1 c. à soupe de chapelure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 995.7 kJ / 240 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tahini maison
15 Min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 dk
Houmous
10 dk
Dip aux herbes et noix de cajou
8ωρ. 10 λεπτ.
Houmous de betterave
13h 35min
Houmous
3h 30min
Tahiné maison
25 dk
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1sa
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 dk
Houmous classique ou à la betterave
10 dk
Houmous de courgette
10 dk
Caviar d'aubergine aux poivrons
1h 35 min