Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de poivrons rouges, coupés en deux et égrainés (3-4 poivrons)
- 65 g de cerneaux de noix
- 65 g de noix de cajou grillées, non salées
- 1 c. à café de graines de carvi
- 1 gousse d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 pincée de piment en poudre
- 1 c. à soupe de jus de citron
-
2
pincées de sel fumé, à ajuster en fonction des goûts
lub 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts -
1
c. à soupe de mélasse de grenade
lub 1 c. à soupe de crème de vinaigre balsamique blanc - 1 c. à soupe de chapelure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 995.7 kJ / 240 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houmous
10 Min
Tahini maison
15 Min
Falafels de fèves
1 Std.
Pesto d'algues nori
20 Min
Houmous de carottes rôties
40min
Houmous
3 Std. 30 Min
Houmous feta et roquette
10 Min
Houmous de courgette
10 Min
Tahiné maison
25 Min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 min
Houmous au citron
5 Min
Houmous classique ou à la betterave
10 Min