Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de noix de cajou
- 650 g d'eau
-
1 ½
c. à café de pâte de vanille
lub 1 gousse de vanille, égrainée -
40 - 60
g de sirop d'érable
lub 40 - 60 g de sirop d'agave - ½ c. à café d'agar-agar (pour 0.5 l)
- 1 pincée de sel
- 300 g d'eau froide
- 1 c. à café de gomme de guar
- 1 sachet de ferments de yaourt (quantité exacte selon les instructions du sachet - voir "Conseil(s)")
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 712 kJ / 170 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lait D'Avoine (Métrique)
1 godz. 10 min
Lasagne de sarrasin véganes
Brak ocen
Potée de haricots azuki à la provençale
13 Std.
Tofu crémeux
12h 50 min
Yaourt végétal au lait d'amande
12 godz. 15 min
Lait d’amandes (Métrique)
1 godz. 20 min
Lait de riz brun (Métrique)
10min
Porridge à l'amande
10min
Fromage, alternative végétale
6 godz. 45 min
Lait d'avoine
1 godz. 10 min
Crêpes indiennes à la farine de pois chiches
30 min
Curry vert de bananes plantain
30 min