Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de noix de cajou
- 650 g d'eau
-
1 ½
c. à café de pâte de vanille
lub 1 gousse de vanille, égrainée -
40 - 60
g de sirop d'érable
lub 40 - 60 g de sirop d'agave - ½ c. à café d'agar-agar (pour 0.5 l)
- 1 pincée de sel
- 300 g d'eau froide
- 1 c. à café de gomme de guar
- 1 sachet de ferments de yaourt (quantité exacte selon les instructions du sachet - voir "Conseil(s)")
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 712 kJ / 170 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lait d'avoine
1sa 10 dk
Lait de coco
10min
Pâte à tartiner poire-vanille-gingembre
1sa 25 dk
Lait de noisettes (Métrique)
Brak ocen
Boisson végétale au riz
12h
Glace au tofu et au chocolat
6h 10min
Lait de noisette
45min
Yaourt végétal au lait d'amande
12h 15min
Mousse de framboise au tofu soyeux
12h
Yaourt au soja (végétalien)
12 Std. 20 Min
Farine de riz
5min
Petits cookies vegan au chocolat
35min