Urządzenia i Akcesoria
Houmous
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 portions
Składniki
La veille
-
250 g de pois chiches blancs secs et un grand volume d'eau froide
Le jour même
-
500 g d'eau
-
1 c. à café de sel
-
2 c. à café de cumin en poudre
-
3 c. à soupe de tahini maison (voir "Conseil(s)")
-
le jus de 2 citrons jaunes
-
20 g de yaourt nature (opcjonalnie) (1-2 c. à soupe)
-
1 gousse d'ail
-
20 g d'huile d'olive
-
½ c. à café de paprika en poudre
-
1 bouquet de coriandre fraîche équeuté
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
340.2 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
1040.3 kJ /
250.2 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Escapade au Liban
11 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Falafels
24 godz.
Houmous
10 min
Tahini maison
15 min
Houmous au citron
5 min
Falafels, boulgour aux fèves et yaourt au tahini
13 godz.
Houmous
13 godz. 10 min
Houmous
10 godz. 40 min
Caviar d'aubergine "express"
20 min
Falafels
24 godz.
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 min
Tahiné maison
25 min
Houmous classique ou à la betterave
10 min