Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed apples
- 4 apples (approx. 150 g each) (e.g. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), unpeeled or peeled
- 1 ½ tbsp lemon juice (25 g)
- 500 g water
Cider sabayon sauce
- 50 g sugar
- 1 egg
- 3 egg yolks
- 160 g dry alcoholic cider (see Tips)
- 2 tsp cinnamon sugar, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 969 kJ / 232 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Cream of tomato soup
25min
Chicken and sweet corn soup
30 min
Minestrone
40 min
Meatballs in tomato sauce (TM5)
3 Std. 40 Min
Vegetable pasta soup and pork roll with vegetables, puddings, muffins
1h 40min
Steamed carrot and zucchini tagliatelle
35min
Spiralised vegetable soup
9h
All-in-one 'roast' beef
1h 30min
Lamb and barley soup
50min
Aussie damper
45 min
Creamy sun-dried tomato dip
5min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min