Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de agua
- 2 cucharadas de café soluble
- 170 g de higos secos (y 5 higos más en mitades para decorar)
- 600 g de crema para batir (30-40% grasa)
-
40
g de licor de café
lub 40 g de crema de whisky (p.ej. Baileys®) - 10 - 15 g de azúcar glass (opcjonalnie)
- 300 g de chocolate amargo, en trozos
- 50 g de mantequilla
- 4 - 5 virutas de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1970 kJ / 471 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelatina de café y almendras
1h 15min
Aderezo de ajo japonés
10min
Cocotes
40min
Mixiote de fruta ligeros
35min
Helado de chocolate
12 Std.
Cheesecake de naranja al Varoma
7h
Besos
40min
Coctel de té helado
Brak ocen
Helado de chocolate
8h 30 min
Mermelada de chabacanos deshidratados
40min
Jericallas
5h
Carlota de mango y queso
7h