Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de agua
- 2 cucharadas de café soluble
- 170 g de higos secos (y 5 higos más en mitades para decorar)
- 600 g de crema para batir (30-40% grasa)
-
40
g de licor de café
lub 40 g de crema de whisky (p.ej. Baileys®) - 10 - 15 g de azúcar glass (opcjonalnie)
- 300 g de chocolate amargo, en trozos
- 50 g de mantequilla
- 4 - 5 virutas de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1970 kJ / 471 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa verde
10min
Atole champurrado
20min
Chileatole
55min
Pollo con mole
1h
Gelatina de queso y piña
4h
Par de mimosas
10min
Salsa de chile manzano
10min
Pastel imposible al vapor
2 Std. 40 Min
Gelatina de café y almendras
1h 15min
Mermelada de jitomate
30min
Pan de muerto relleno de dulce de leche
4 Std. 15 Min
Champurrado
25min