Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 láminas de grenetina
- 170 g de azúcar
- 3 pieza de anís estrellado
- 250 g de agua
- 3 yemas de huevo
- 400 g de camote, pelado y en trozos
- 200 g de galletas, tipo María
- 80 g de chocolate amargo, en trozos
- 60 g de mantequilla
- láminas de chocolate, para decorar (50-60 g aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2072 kJ / 496 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelatina cremosa de piña
4h 10min
Pastel de chocolate para dos
30min
Pastel de calabacita
1h 20min
Pastel de nueces y zanahorias
1小时
Gelatina de queso y piña
4u.
Dulce de camote
1小时 15 分钟
Pastel de chocolate, zanahoria y piña
2h 20 min
Pastel imposible al vapor
2 Std. 40 Min
Tamales Oaxaqueños
2 Std. 30 Min
Panqué de miel
2 Std. 30 Min
Mermelada de piña y lima
40min
Rollo de guayaba
2 Std. 30 Min