Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de mantequilla
- 50 g de azúcar refinada
- 50 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 20 g de manteca vegetal, a temperatura ambiente
Masa
- 330 g de margarina, a temperatura ambiente
- 220 g de azúcar refinada
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 90 g de leche
- 550 g de harina
- 10 g de polvo para hornear
- ¼ cucharadita de sal fina
Decoración
- azúcar refinada, la necesaria para espolvorear
- mermelada, la necesaria
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1575 kJ / 375 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de elote
1 Std.
Pan de leche con nueces
1h 50min
Pastel de tres leches con rompope
2 Std.
Polvorones
2 Std.
Arroz con leche
3u.
Polvorones
1 Std.
Buñuelos de rodilla y ganache de chocolate Oaxaqueño
50 Min
Pan de canela
3u.
Besos de dama
1 Std.
Pastel imposible al Varoma
6u.
Rompope de nuez
20min
Pay de queso
6u.