Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 60 g de agua mineral
- 5 g de levadura prensada fresca
-
1
cucharada de miel
lub 1 cucharada de azúcar (25 g) - 110 g de harina
- aceite de girasol, para engrasar
Masa de pan rústico
- 300 g de agua mineral
- 10 g de levadura prensada fresca
- 540 g de harina, y un poco más para espolvorear
- 2 cucharaditas rasas de sal (20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 9381 kJ / 2244 kcal
- Białko
- 67 g
- Węglowodany
- 474 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de centeno con masa madre
2 godz. 50 min
Focaccia de romero y jitomate deshidratado
1h 20min
Barras de cerveza
30min
Pan blanco
1 Std. 40 Min
Masa madre (levadura natural)
120h
Pan de chipotle y tequila
1h
Pan plano libanés
3h 20min
Panecillos de queso de cabra
2h
Baguette
10 Std. 40 Min
Merengue francés con cocoa
2h 10min
Hogaza de centeno
16 godz. 50 min
Bolillos caseros
1 Std. 40 Min