Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de harina
-
20
g de levadura prensada fresca
lub 1 sobre de levadura seca instantánea - 20 g de azúcar
- 40 g de leche entera
- 2 huevos
- ½ cucharadita de sal
- 60 g de mantequilla, a temperatura ambiente en trozos (y un poco más para engrasar)
-
200
g de chocolate con leche, en trozos
lub 200 g de crema de cacao y avellanas - 500 g de agua, para el vapor
- 1 yema de huevo, batida
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1304 kJ / 312 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galletas con chispas de chocolate
50min
Bizcocho marmoleado
2h 10min
Pastel party-pops
2h 10min
Bizcocho de galletas y chocolate
35min
Panes de erizos
2h 30min
Bizcocho de limón
2u.
Pastel de chocolate
45 min
Pastel tropical
2sa 40 dk
Galletas de mantequilla
50min
Souffle de chocolate
1u.
Magdalenas
1u. 20min
Magdalenas de mantequilla
1u.