Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de harina
-
20
g de levadura prensada fresca
lub 1 sobre de levadura seca instantánea - 20 g de azúcar
- 40 g de leche entera
- 2 huevos
- ½ cucharadita de sal
- 60 g de mantequilla, a temperatura ambiente en trozos (y un poco más para engrasar)
-
200
g de chocolate con leche, en trozos
lub 200 g de crema de cacao y avellanas - 500 g de agua, para el vapor
- 1 yema de huevo, batida
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1304 kJ / 312 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de chocolate
45min
Magdalenas
1h 20min
Muffins con crema de avellana y chocolate
40min
Pastel arcoiris
2h
Bizcocho de galletas y chocolate
35min
Pastel de chocolate con profiteroles
6 Std.
Sfenj - donas Marroquís
2 godz. 45 min
Besos
40min
Pastel de chocolate y chile
1h
Pastel de moras y crema
2h 15 min.
Bizcocho de chocolate y aceite de oliva (sin huevo)
45min
Pan de canela
3 Std.