Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de chocolate
- 150 g de crema para batir (30-40% grasa)
-
170
g de chocolate amargo, en trozos
lub 170 g de chocolate con leche, en trozos - 30 g de azúcar
- 45 g de mantequilla
Masa
- 200 g de almendras peladas
- 200 g de azúcar
- 250 g de harina
- 200 g de mantequilla, en trozos
- 1 cucharadita de azúcar de vainilla
- 1 pizca de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 838 kJ / 201 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuernitos
4 Std.
Pastel de rompope
2h
Pastel party-pops
2 Std. 10 Min
Chocolatines
4 godz. 30 min
Fondant con chocolate Oaxaqueño
15min
Helado de praliné
5h 30min
Cheesecake de naranja al Varoma
7 godz.
Banderillas de arroz
1h
Coctel de té helado
Brak ocen
Bombón helado de chocolate
5h
Pan de muerto relleno de dulce de leche
4h 15min
Alfajores Argentinos
1h 10min