![Citrus seafood salad Citrus seafood salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E92697DB-4461-4C5A-BAA4-055E25CB63E1/Derivates/B8C6586A-E0AF-4BE1-8F40-08AFF54EE9BB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 1 orange, zest and juice
- 1 lemon, zest and juice
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- 30 g extra virgin olive oil
- ½ fresh green chilli, cut into halves
- 1 tbsp sweet chilli sauce
- 30 g fish sauce
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices
- 2 tsp rice wine vinegar
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch raw sugar, to taste
Salad
- 500 g water
- 300 g white fish fillet, cut into pieces (3 cm)
- 500 g fresh boneless salmon fillet, cut into pieces (3 cm)
- 300 g raw prawns, peeled or with tails intact
- 1 - 2 tbsp olive oil, for frying
- 300 g scallops with or without roe, cut into halves
- 100 g fresh baby spinach leaves, or mixed salad greens
- ½ red onion, cut into thin slices
- fresh herbs, for garnishing
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2857 kJ / 680 kcal
- Białko
- 81 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1230.5 mg
Alternatywne przepisy
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Fish with ginger lime sauce
35 min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35 min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1 Std. 30 Min
Oysters with lime granita
5 Min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Prawn salad with avocado dressing
35 min
Asparagus and broad bean salad
25 min
Sicilian prawn salad
40 min
Fresh fennel salad
10 Min
Garlic prawns
25 min
Leek and smoked salmon dip
55 min