![Pumpkin Curry Pumpkin Curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/37AF326F-5BBF-4601-A850-3F7CCC94C5AB/Derivates/1AA659FC-4DD7-4640-BB2D-195AEE4720FD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp ground coriander
- 2 tsp cumin seeds
- ½ tsp cardamom seeds
- 1 tsp dried ground turmeric
- 1 pinch ground cloves
- 2 in. fresh ginger, peeled, in pieces
- 4 garlic cloves, peeled
- 3 dried red chilies
- 2 dried bay leaves
- 1 cinnamon stick (2 in.)
- 15 curry leaves (opcjonalnie)
- 2 oz coconut oil
- 12 oz yellow onions, thinly sliced
- 8 oz vegetable stock
- 4 oz coconut milk
- 1 tsp salt
-
30
oz small sugar pumpkin, peeled and cubed (1 in.)
lub 30 oz butternut squash, cubed (1 in.) - 6 oz raw cashews, unsalted
- steamed rice, to serve
- dried cranberries, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1481 kJ / 354 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetarian Lasagna
2 Std. 30 Min
Thai Curry Noodles
25 Min
Pumpkin Soup with Crispy Chickpeas
1 Std.
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 min
Cauliflower and Date Tagine
55 Min
Indian Vegetable Curry
50 min
Butternut Squash Coconut Curry
40 Min
Black Bean Walnut Patties
35 min
Brown Rice Salad with Turmeric Dressing
1 Std.
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45 Min