![Burro al tonno Burro al tonno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/200224_567-0-3538-3538.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco le foglioline, lavate e asciugate
- 100 g di tonno sott'olio, sgocciolato
- 200 g di burro morbido, a pezzi (vedere varianti)
- 1 - 2 pizzichi di sale
- ½ limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 7155 kJ / 1710 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 177 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa peverada
30min
Crostello
4 godz.
Meringhe al caramello con crema inglese
30min
Salsa della nonna
3 Std. 30 Min
Gianduia
20 Min
Paté di fegatini
30min
Agliata verde
15 Min
Salsa selinuntina
15 Min
Burro mediterraneo
5h 20min
Bicchierini di semolino alla prugna e cipolla
30min
Paté di funghi
1 godz. 30 min
Crostini con crema piccante ai ceci
40min