
Urządzenia i Akcesoria
Roggen-Dinkel-Brot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz.
18 Scheiben
Składniki
-
Dinkelkörner150 g
-
Wasser1650 g
-
Honig flüssig10 g
-
Roggenmehl Type 1150450 g
-
Dinkelmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
-
Sauerteig-Extrakt (z.B. von Alnatura)15 g
-
Trockenhefe1 Pck.
-
Salz (15 g)3 TL
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Kalorie
162 kcal /
680 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ESSEN & TRINKEN 1/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy