Urządzenia i Akcesoria
Roggen-Dinkel-Brot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz.
18 Scheiben
Składniki
-
Dinkelkörner150 g
-
Wasser1650 g
-
Honig flüssig10 g
-
Roggenmehl Type 1150 Type 1150450 g
-
Dinkelmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
-
Sauerteig-Extrakt (z.B. von Alnatura)15 g
-
Trockenhefe1 Pck.
-
Salz (15 g)3 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
680 kJ /
162 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bierbrot
2 godz.
Dunkles Landbrot
3 godz.
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Vollkorneck
20 godz.
Dunkles Landbrot
4 godz.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Sesambrot
2 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Bauernbrot
2 godz. 20 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min