![Cipolle al gratin Cipolle al gratin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9806936E-E305-439E-9399-2870F49D4CA0/Derivates/72FCA16F-8DC0-4CB8-910A-F1BB94C92709.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
60
g di pane raffermo a pezzi
lub 60 g di pangrattato - 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 500 g di acqua
- 1000 g di cipolle dorate tagliate a metà in senso orizzontale (vedi consiglio)
- 80 g di capperi sott'aceto
- 40 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 699 kJ / 167 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di verdure
25min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55 min
Bresaola con spinaci e bietoline
40min
Mozzarella in carrozza con puntarelle
5h 35 min.
Radicchio in saor
3 Std. 45 Min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 min
Contorno di peperoni al vapore
40min
Carote al Marsala
25min
Melanzane trifolate
40min
Pomodori gratinati
1 Std. 10 Min
Contorno di finocchi con panure al timo
35 Min
Melanzane alla pizzaiola
1 Std. 10 Min