Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
60
g di pane raffermo a pezzi
lub 60 g di pangrattato - 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 500 g di acqua
- 1000 g di cipolle dorate tagliate a metà in senso orizzontale (vedi consiglio)
- 80 g di capperi sott'aceto
- 40 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 699 kJ / 167 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane trifolate
40 Min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55min
Contorno di verdure
25 Min
Cavolfiori gratinati
50 dk
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 godz. 5 min
Sformato di finocchi
1sa
Crostini alla crema di melanzane e mozzarella di bufala
55min
Cipolle ripiene di verdure
1sa 20 dk
Sformato freddo di melanzane e formaggio
4 Std. 15 Min
Carpaccio di melanzane
45 dk
Radicchio in saor
3 Std. 45 Min
Peperoni marinati
55min