Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filetti di sogliola, puliti
- 8 code di gambero, sgusciate
- 1000 g di acqua
- 3 pizzichi di sale
- 1 fetta di limone, preferibilmente biologico
- 3 patate, pelate e a bastoncini medi
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca) a listerelle sottili
- 300 g di succo di arancia, spremuto fresco
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di pepe nero in grani
- 1 cipollotto a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1812 kJ / 433.1 kcal
- Białko
- 30.6 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 791.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone e carciofi al Varoma
55min
Filetto di orata con peperoni
25 Min
Coda di rospo con verdure
40 Min
Sogliola al vapore con verdurine
45 dk
Filetti di sogliola al vino in salsa di funghi
50 dk
Brodetto ricco con crostoni
1sa
Rotolo di nasello ai gamberi
1sa
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 Min
Fagottini di sogliola con verdure
55min
Nuvola di zucchine con gamberoni alla curcuma
45 dk
Pesce al vapore con verdure miste
1sa 20 dk
Tagine di rana pescatrice
1 godz. 5 min