Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 1 tomato, cut into quarters and deseeded
- 50 g tomato paste
- 1 tsp dried oregano
- 2 pinches ground black pepper
- ½ tsp salt, plus extra for dough
- 340 g self-raising flour, plus extra for dusting
- 150 g lukewarm water
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 200 g mozzarella, cut into slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2350.2 kJ / 559.6 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1268 mg
Alternatywne przepisy
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30min
Penne and vegetables
35min
Potato cakes
45min
Peanut brittle
1h 30min
Apples with cider sabayon sauce
40min
Pearl rice meatballs
2h
Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad
2h
Vegetable pasta soup and pork roll with vegetables, puddings, muffins
1 Std. 40 Min
Potato 'pizzas'
1h
Spiced cauliflower pilau
20min
Pull-apart sunshine bread
40min
Sliders with sunflower sauce
40min