Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 50 g extra virgin olive oil
- 400 g canned diced tomatoes
- 1 tsp sugar
- 200 g water
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp dried oregano
- 5 fresh mint leaves
- 24 medium raw prawns, peeled, with tails intact
- 200 g feta cheese, cut into cubes (2 cm), plus extra to garnish
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1716.3 kJ / 408.5 kcal
- Białko
- 34.9 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1580.1 mg
Alternatywne przepisy
Prawn Saganaki
35min
Risoni with salmon and spinach
25min
Lamb Moussaka
1h 30min
Salmon, asparagus and potato salad
40 min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Sicilian prawn salad
40 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Mediterranean salmon and couscous parcels
25min
Prawn tacos with avocado lime sauce
50min
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30 min
Jambalaya
35min
Chorizo and prawns a la Sidra
25min