Prawn saganaki with feta

Prawn saganaki with feta

4.4 325 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
    1
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • canned diced tomatoes
    400 g
  • sugar
    1 tsp
  • water
    200 g
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • dried oregano
    2 tsp
  • fresh mint leaves
    5
  • medium raw prawns peeled, with tails intact
    24
  • feta cheese cut into cubes (2 cm), plus extra to garnish
    200 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, to garnish
    1 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 408.5 kcal / 1716.3 kJ
Białko 34.9 g
Tłuszcz 26.4 g
Węglowodany 6.4 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 1580.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...