Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- ½ brown onion
- 40 g butter, plus extra, melted, for covering
- 500 g chicken livers, washed
- 30 g tomato paste
- 30 g brandy
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 dried bay leaf
- 2 tbsp pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 706.1 kJ / 168.1 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 93.4 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and port pâté
1h 30min
Pâtè with Riesling
3h
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Wasabi mayonnaise
10min
Mayonnaise
5 min
Pork in green pepper and cognac sauce
50min
Parsnip and bean mash
25min
Brandy Chicken Liver Pâté
3h 25 min
Broccoli and blue cheese soup
25min
Walnut and blue cheese shortbread
1 godz. 20 min
Creamed spinach
15min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min