Wersje kompatybilne
Vellutata di porri e patate con speck croccante
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di porro a fettine (1-2 cm)
- 380 g di patate, pelate e a pezzi (1-2 cm)
- 10 g di funghi porcini secchi, ammollati e strizzati
- 380 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 1 fetta di speck a listarelle sottili
- 4 fili di erba cipollina fresca sminuzzati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai porri e burrata
35 Min
Zuppa di cipolle
1 Std.
Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)
40 Min
Crema di porri gratinata
50 min
Porri in crema delicata
35 Min
Vellutata di porri e patate (Bimby Friend)
1 Std.
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50 min
Vellutata di porri
40 Min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 min
Vellutata di asparagi
45 Min
Vellutata di carote
35 Min
Vellutata di riciclo
50 min