Urządzenia i Akcesoria
Taramasalata
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
8 portions
Składniki
-
day-old white bread crust removed and bread cut into pieces (3 cm)150 g
-
water200 g
-
brown onion (opcjonalnie)20 g
-
fish roe (tarama)50 g
-
lemon juice to taste20 g
-
olive oil30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
88.7 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
387.3 kJ /
92.1 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3 godz.
Tapenade
10 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Horseradish and Chickpea Dip
10 min
Gougères
55 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 godz.
Chicken galantine with dill yoghurt
3 godz. 25 min
Beetroot hummus
10 min
Mandarin crème brûlée
4 godz. 15 min
Beurre blanc
15 min
Beef tapenade crostini
1 godz. 40 min
Polenta
25 min