Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g day-old white bread, crust removed and bread cut into pieces (3 cm)
- 200 g water
- 20 g brown onion
- 50 g salmon roe
- 20 g lemon juice, to taste
- 30 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 387.3 kJ / 92.1 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 88.7 mg
Alternatywne przepisy
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Panna cotta
6h 15min
Chicken galantine with dill yoghurt
3h 25min
Mustard-dill sauce
2h 15min
Classic zabaglione
15 Min
Taramasalata
15 Min
Quenelles with Watercress Sauce
2h 45min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 godz. 20 min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Muhamara dip
30 min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 godz. 10 min