Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue
- 275 g caster sugar
- 180 g egg whites (approx. 6 egg whites), room temperature
Chocolate cream
- 180 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 50 g water
- 600 g thickened cream
Assembly
- Dutch cocoa powder, to sprinkle
- fresh cherries, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2251.1 kJ / 538 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 71 mg
Alternatywne przepisy
Boulangère potatoes
1 Std. 40 Min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20min
Amaretto biscuits
30min
Mini rum baba bundts
2h
Paris–Brest with praline cream
26 godz.
Stracciatella Soup
30min
Dip of all Dips (Thermodudes)
45min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2u. 20min
Fresh tomato salsa (Pico de gallo)
15min
French onion dip
45min
Best ever carrot cake
1h 35min
Neapolitan pizza
1h 30min