Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue
- 275 g caster sugar
- 180 g egg whites (approx. 6 egg whites), room temperature
Chocolate cream
- 180 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 50 g water
- 600 g thickened cream
Assembly
- Dutch cocoa powder, to sprinkle
- fresh cherries, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2251.1 kJ / 538 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 71 mg
Alternatywne przepisy
Steamed Raspberry Jam Pudding
2 Std. 50 Min
Olive Spread
5min
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts (TM5)
15 Min
Tzatziki
20 Min
Grape bakewell tart
1 godz. 20 min
Tuna dip
15 Min
Polenta
1hod.
Strawberry Champagne Cocktail with Mini Savoury Cheesecakes
3h 40min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2 godz. 10 min
Perfect steak with sauce Bernaise
35 min
Croissants
16 Std.
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10min