Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
beef fillet steaks (3-6 cm thickness)
lub beef rump steak (3-6 cm thickness) - sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- olive oil, to drizzle
Bernaise sauce
- 4 - 5 sprigs fresh tarragon, leaves only; stalks reserved
- 80 g eschalots
- 80 g white wine vinegar
- 180 g unsalted butter, cut into pieces
- 4 egg yolks
- ½ - 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 12618.4 kJ / 3015.9 kcal
- Białko
- 149.4 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 258.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 137.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 2152.8 mg
Alternatywne przepisy
Mashed potatoes for two (peeler)
30 min
Sgroppino
5 min
Turkey with cherry sauce and steamed veggies (Diabetes)
3 Std. 30 Min
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
2h 20min
Veal sweetbreads with creamy white wine sauce
3 Std. 30 Min
Béarnaise sauce
20min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10min
Scallops and prawns with XO butter
50min
Spicy pineapple vinaigrette
Brak ocen
Scallops with pea purée
25min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min