Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
- 500 g di polpa di zucca a pezzi (2 cm)
- 80 g di zucchero
- 2 arance, preferibilmente biologiche
- 125 g di latte intero
- 100 g di amido di mais (maizena)
- 3 uova
- 100 g di caramello liquido
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1117 kJ / 267 kcal
- Białko
- 6.67 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 4.74 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarese al mandarino
4 Std. 45 Min
Zuppa del nord
1h 10min
Crema di Cogne
15 min
Tortino di melanzane con uvetta e pinoli
1 Std.
Pere al vino rosso
3h 20min
Crema inglese
15 min
Budino di semolino
3 godz. 5 min
Crema al mandarino
20min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Torta di pere e vino Porto al vapore
45min
Budino agli agrumi
3 Std. 15 Min
Crema allo yogurt e gelatina ai cachi
2 Std. 30 Min