![Salsa selinuntina Salsa selinuntina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/71821479-928b-4cda-bf77-43700bf87e12/Derivates/a34fbc19-8575-4c54-8d06-878608b3119b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di pane bianco in cassetta, la mollica
- aceto di vino bianco q.b.
- 30 g di gherigli di noci
- 10 g di cipolla bianca
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, dissalati
- 30 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 50 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 110 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 5376 kJ / 1285 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 131 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Mitili ripieni alla ligure
1 Std. 50 Min
Mousse speziata
10 Min
Salsa della nonna
3 Std. 30 Min
Gelato al miele
8h 15 min.
Salsa alla reggiana
15min
Patè al formaggio di capra
10 Min
Salsa rubra
30min
Salsa ai capperi
10 Min
Coda di rospo con cannellini e salsa al basilico
1h
Baccalà alla veneziana con polenta
1 Std. 45 Min
Agliata verde
15min
Salsa tartara
10 Min