Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di pane bianco in cassetta, la mollica
- aceto di vino bianco q.b.
- 30 g di gherigli di noci
- 10 g di cipolla bianca
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, dissalati
- 30 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 50 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 110 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 5376 kJ / 1285 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 131 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Crostini con crema piccante ai ceci
40min
Salsa della nonna
3h 30min
Crostini di pane di segale con mele e Montasio
30 分钟
Marinatura salvia, vino bianco e limone
15 分钟
Salsa alla reggiana
15 分钟
Salsa turca
10 分钟
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20min
Pere, formaggio e miele
15 分钟
Agliata verde
15 分钟
Budini aromatici al pomodoro
1小时 10 分钟
Salsa ai capperi
10 分钟
Pinzimonio al Gorgonzola
30 分钟