Zitronenspaghetti mit mariniertem Lachs

Zitronenspaghetti mit mariniertem Lachs

4.2 377 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
2 Portionen

Składniki

  • Koriander abgezupft
    5 Stängel
  • Sonnenblumenöl
    10 g
  • Zitrone unbehandelt, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • Honig
    1 TL
  • Sojasauce
    20 g
  • Sambal Oelek
    ¼ TL
  • Senf
    ¼ TL
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in mundgerechten Stücken
    200 g
  • Wasser
    500 g
  • Vollkornspaghetti
    80 g
  • Porree in schrägen Scheiben (5 mm)
    300 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    15 g
  • Schalotte
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Sesamöl, geröstet
    10 g
  • Salz zum Abschmecken
  • Pfeffer zum Abschmecken

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portionen

Białko 30 g
Kalorie 2088 kJ / 499 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 8.4 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...