Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g butternut pumpkin flesh, peeled and cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 50 g water
- ¼ tsp salt
- 1 tsp baking powder
- 60 g plain flour
- 2 eggs
- oil, for frying
- cinnamon sugar, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 190.7 kJ / 45.4 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 57.2 mg
Alternatywne przepisy
Vetkoek (fet-cook)
1h 35 min.
Traditional bobotie
1 godz. 30 min
Malva Pudding
55 min
Curried pickled fish
49h
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1h 15min
Koeksisters
1h
Milk tart
3h
Malva pudding
50 min
Buttermilk rusks
29 Std. 25 Min
Mealie bread
55 min
Zucchini, ham and corn bites
40 min
Mini cheese scones with savoury butter
30 min