Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lamb
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 1500 - 2000 g lamb leg, bone in
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 2 garlic cloves, sliced
- vegetable oil, for brushing
Mint Sauce
- 20 g fresh mint leaves
- 130 g cider vinegar
- 50 g caster sugar
Vegetables
- 500 g water
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 800 g potatoes, peeled, halved or quartered if large
- 600 g butternut squash, peeled, diced (2 cm)
- 300 g sugar snap peas
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2614 kJ / 624 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Cottage Pie with Colcannon Mash
1h 50 min
Shepherd's Pie
1h 40min
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1h 25min
Sweet Chilli Chicken with Slaw
2h
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15 min
Piri Piri Chicken with Pickled Curry Beans
3h
Pollock in Champagne Sauce
Brak ocen
Braised Lamb Shanks
3h 20min
Braised Lamb Shanks with Roasted Garlic and Parmesan Mash - Stinco d'agnello con purè di patate all'aglio e parmigiano
3h 20min
Roast Pork with Crackling, Vegetables and Cider Sauce
2h 20min