![Teriyaki Marinade Teriyaki Marinade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EBF2B35C-0CE9-443E-8677-A43156D9D79A/Derivates/92C24E18-CF54-400D-9E79-E750A2EB3DCB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 100 g soy sauce, dark
- 100 g water
- 80 g brown sugar
- 15 g sesame oil
- 15 g rice vinegar
- 2 Tbsp cornflour, dissolved in 2 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 320 g
- Kalorie
- 2577 kJ / 616 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 115.8 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Red Onion Gravy
25 Min
Garlic and Herb Butter
1 Std. 10 Min
Korean Fried Chicken
3hod. 10min
Satay Turkey Skewers
45 Min
Chicken Katsu Curry with Rice
1h 40min
Fruity Pulled Pork
9 Std. 10 Min
Thai Sweet Chilli Sauce
15min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13h
Char Siu Marinade
10 min
Tandoori Marinade
10 min
Chicken Tikka
4h 10 min
Mac 'n' Cheese
1h 20min