Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux
- 40 g de noisettes émondées
- 80 g d'échalotes
- 40 g de persil frais
- 4 - 5 cuisses de canard confites, peau retirée et grossièrement effilochées (500-600 g env.)
- 500 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 600 g de patates douces, coupées en dés
- 10 g de gingembre frais
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2350 kJ / 562 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Purée de patate douce au gingembre
30min
Magret de canard aux fruits de la Passion, purée de betterave
45 min
Courge spaghetti sauce chorizo
1u. 20min
Effiloché de canard en parmentier
55min
Filet mignon aux pruneaux
1u.
Crumble de potiron et jambon
1h 10min
Cabillaud chorizo-tomate
25min
Coquilles Saint-Jacques au lard et risotto de chou-fleur
1u.
Parmentier de canard au potimarron et châtaignes
1u. 20min
Risotto de saint-jacques, caramel de mandarine
40min
Parmentier de canard aux oignons
50min
Parmentier de boudin à la patate douce
50min