Wersje kompatybilne
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 210 g full cream milk
- 20 g fresh yeast (see Tips)
- 2 tbsp raw sugar
- 60 g unsalted butter, melted
- 2 tbsp grapeseed oil (see Tips)
- 1 pinch salt
- 3 egg yolks
- 500 g plain flour, plus extra to dust
Filling
- 150 g prosciutto, cut into thin slices
- 200 g Swiss cheese, cut into thin slices
- 1 egg yolk, lightly beaten, to glaze
- 2 tbsp sesame seeds (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 761 kJ / 181 kcal
- Białko
- 7.447 g
- Węglowodany
- 17.494 g
- Tłuszcz
- 8.977 g
- Błonnik
- 0.973 g
Alternatywne przepisy
Moroccan bundt
1h 20min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2sa 30 dk
Torta di rose salato (savoury "roses")
3sa
Tuna empanadas
2sa
Tiraccino
1h 5min
Poppy seed torte
5 godz.
Classic Flammkuchen
1h
Angel cake
5h 15min
Brioche buns with cheese
2sa 30 dk
Salame di cioccolato (chocolate salami)
3h 10min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1h 10min
"Little house" slice
6 godz. 30 min