Wersje kompatybilne
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 210 g full cream milk
- 20 g fresh yeast (see Tips)
- 2 tbsp raw sugar
- 60 g unsalted butter, melted
- 2 tbsp grapeseed oil (see Tips)
- 1 pinch salt
- 3 egg yolks
- 500 g plain flour, plus extra to dust
Filling
- 150 g prosciutto, cut into thin slices
- 200 g Swiss cheese, cut into thin slices
- 1 egg yolk, lightly beaten, to glaze
- 2 tbsp sesame seeds (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 761 kJ / 181 kcal
- Białko
- 7.447 g
- Węglowodany
- 17.494 g
- Tłuszcz
- 8.977 g
- Błonnik
- 0.973 g
Alternatywne przepisy
Blueberry frozen yoghurt cheesecake
14h 55min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1h 10min
Apple crumble meringue slice
2h 45min
Almond biscotti
1h 10min
Angel cake
5óra 15p
Cherry delight
15min
Sticky buns with brown sugar glaze
2h 30min
Three cheese pides
1h 40min
Breakfast crescents
3h 5min
Cheesecake with meringue topping
3h 30min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Mushroom tart
50min