Urządzenia i Akcesoria
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
24 pieces
Składniki
Dough
-
full cream milk210 g
-
fresh yeast (see Tips)20 g
-
raw sugar2 tbsp
-
unsalted butter melted60 g
-
grapeseed oil (see Tips)2 tbsp
-
salt1 pinch
-
egg yolks3
-
plain flour plus extra to dust500 g
Filling
-
prosciutto cut into thin slices150 g
-
Swiss cheese cut into thin slices200 g
-
egg yolk lightly beaten, to glaze1
-
sesame seeds (optional)2 tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
7.447 g
Kalorie
761 kJ /
181 kcal
Tłuszcz
8.977 g
Błonnik
0.973 g
Węglowodany
17.494 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Pierogi (Cheese dumplings)
1 Std. 30 Min
Yoyo slice
2 Std. 30 Min
Blueberry brioche buns
1 Std. 50 Min
Umali
1 Std. 25 Min
Strawberry and pear pudding
Keine Bewertungen
Chocolate custard mille feuille
8 Std. 15 Min
Raspberry cloud
12 Std. 5 Min
Polish doughnuts
2 Std. 30 Min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 Min
Easter Cheese Parcels (Flaounes)
1 Std. 5 Min
Brioche buns with cheese
2 Std. 30 Min