Wersje kompatybilne
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g milk
- 60 g salted butter, cut into pieces
- 20 g white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 egg
- 500 g plain flour
- 1 tsp salt
Ricotta filling
- 500 g ricotta (see Tips)
- 50 g white sugar
- 80 g dark chocolate chips
- 40 g candied citrus peel (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 egg yolk, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1210.5 kJ / 288.2 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 275.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salame di cioccolato (chocolate salami)
3h 10 min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min
Apricot Danish slice
40 Min
Apple crumble meringue slice
2 Std. 45 Min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2h 25min
Tiramisu
5h 20 min
Torta di rose salato (savoury "roses")
3h
Apple crumble meringue slice
2 godz.
Brioche buns with cheese
2 godz. 30 min
Brioche
5h
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1h 40 min