![Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses") Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CF00C138-50EF-4D6D-BC55-B15594CB7FBF/Derivates/3C82BD2D-8BEC-4B8A-97F5-0C29B28D86A4.jpg)
Wersje kompatybilne
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g milk
- 60 g salted butter, cut into pieces
- 20 g white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 egg
- 500 g plain flour
- 1 tsp salt
Ricotta filling
- 500 g ricotta (see Tips)
- 50 g white sugar
- 80 g dark chocolate chips
- 40 g candied citrus peel (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 egg yolk, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1210.5 kJ / 288.2 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 275.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apricot Danish slice
40 min
Chewy pistachio biscuits
45 min
Caramel, date and walnut bundt
1 godz. 15 min
Almond biscotti
1 Std. 10 Min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Yoghurt cake
1h 40min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2h 25min
Brioche buns with cheese
2h 30min
Jaffa madeleines
30 min
Baked cherry crumble cheesecake
1h 25 min
Chocolate and pear cake
1 godz. 30 min
Almond and pear tart
40 min