Urządzenia i Akcesoria
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 portions
Składniki
Dough
-
milk230 g
-
salted butter cut into pieces60 g
-
white sugar20 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
egg1
-
plain flour500 g
-
salt1 tsp
Ricotta filling
-
ricotta (see Tips)500 g
-
white sugar50 g
-
dark chocolate chips80 g
-
candied citrus peel (see Tips)40 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
egg yolk lightly beaten1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
275.6 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1210.5 kJ /
288.2 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hazelnut chocolate brioche
2 Std.
Linzer torte
5 Std. 10 Min
Plum brioche buns
2 Std. 30 Min
Grisons barley soup
1 Std. 15 Min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Steamed banana puddings with honey ginger crème anglaise
35 Min
Jam-filled sweet potato doughnuts
3 Std. 10 Min
Apricot tahini bliss balls
15 Min
Cheese sambousek
1 Std. 45 Min
Celebration saffron and sage bread with ginger butter
3 Std.
Mick's ciabatta rolls
21 Std. 20 Min
Zebra bundt
1 Std. 10 Min