Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito di birra disidratato
- 10 g di sale
- 80 g di zucchero
- 500 g di farina manitoba + q.b.
- 300 g di acqua fredda
- 300 g di burro, preferibilmente di ottima qualità, freddo
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1548 kJ / 370 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Baguette
4h
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
5 godz. 15 min
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5 Std.
Grissini stirati al sesamo (di Luca Montersino)
2 Std. 15 Min
Grissini di pane
4h
Cornetto gigante
6 Std.
Croissant
7 Std. 30 Min
Pandoro
12u.
Croissant al cioccolato
3 godz. 35 min
Croissant francese
5 Std. 20 Min
Cornetti brioche
6h 30min
Burger buns
4 godz. 40 min