![Croissant Croissant](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/00202d886f936fc23dd995480d3c3ff8/Derivates/e5c24fe86c3edf303dd5403a6577a79e3952a501.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito di birra disidratato
- 10 g di sale
- 80 g di zucchero
- 500 g di farina manitoba + q.b.
- 300 g di acqua fredda
- 300 g di burro, preferibilmente di ottima qualità, freddo
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1548 kJ / 370 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
American hot dog
5h 20min
Baguette
4 Std.
Pane tipo ciabatta
26h
Fiocchi
7h 30min
Croissant
7h 30min
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5h
Code di aragosta con crema pasticcera
6h
Burger buns
4h 40min
Croissant francese
5h 20min
Pane pugliese
29h 20min
Lievito madre
72h 15min
Cornetti brioche
6h 30min