Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)

Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)

4.6 83 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 Ricetta completa

Składniki

  • di latte intero
    450 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    50 g
  • di zucchero
    170 g
  • di amido di riso
    30 g
  • di cacao amaro in polvere
    30 g
  • di tuorli
    130 g
  • di burro
    60 g
  • di cioccolato fondente (60% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
    80 g

Wartości odżywcze na 1 Ricetta completa

Kalorie 2616 kcal / 10945 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 156 g
Węglowodany 271 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...