Wersje kompatybilne
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 170 g di zucchero
- 30 g di amido di riso
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 130 g di tuorli
- 60 g di burro
- 80 g di cioccolato fondente (60% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 10945 kJ / 2616 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 271 g
- Tłuszcz
- 156 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macaron al cioccolato
24h
Crema al burro al cacao
10min
Pan di Spagna
1h
Crema pasticcera
15 Min
Panna montata
10min
Pan di Spagna
1h 50min
Pasta di zucchero
1h 10min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20min
Crema chantilly
35min
Ganache al cioccolato
12 Std. 20 Min
Bignè al cioccolato
3h
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20min