![Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino) Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1542668F-929B-453F-9228-DC6DFAE938A3/Derivates/6C396CAB-BD1E-4A88-A8DC-0B30F4FAEC53.jpg)
Wersje kompatybilne
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 170 g di zucchero
- 30 g di amido di riso
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 130 g di tuorli
- 60 g di burro
- 80 g di cioccolato fondente (60% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 10945 kJ / 2616 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 271 g
- Tłuszcz
- 156 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna
1h
Crema pasticcera
15 min
Panna montata
10p
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Piccoli bignè con crema alle nocciole
2h 30min
Torta crema e cioccolato
1 Std. 35 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20p
Bignè al cioccolato
3 Std.
Ganache al cioccolato
12 godz. 20 min
Glassa al cioccolato
20p
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20p
Bignè con crema pasticcera
3 Std.