Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
TM31 TM5 TM6

Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)

4.6 (79 ocen)

Składniki

  • 450 g di latte intero
  • 50 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 170 g di zucchero
  • 30 g di amido di riso
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • 130 g di tuorli
  • 60 g di burro
  • 80 g di cioccolato fondente (60% di cacao) a pezzi (2-3 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Ricetta completa
Kalorie
10945 kJ / 2616 kcal
Białko
49 g
Węglowodany
271 g
Tłuszcz
156 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy