![Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C5599343-6CDA-438B-B88D-FE98AF6F48DF/Derivates/0BBC14FC-6635-441B-A6C4-5B03439AA2AB.jpg)
Wersje kompatybilne
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nut crumble
- 20 g pecans
- 10 g walnuts
- 20 g shredded coconut
- 20 g rolled oats
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tbsp honey
Honey poached pears
- 4 pears (approx. 200 g each), peeled
- 1000 g water
- 1 cinnamon quill
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 vanilla bean, seeds scraped, seeds and pod reserved
- 50 g honey
- ¼ tsp salt
Chocolate sauce
- 100 g dark chocolate (70% cocoa)
- 50 g full cream milk
- 1 tbsp honey
- fresh mint leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1562 kJ / 371.8 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 170 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa puddings with raspberry coulis
1 Std. 5 Min
Brandy butter
10 Min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 Min
Turkey buffe and herby quinoa stuffing (MEATER+®)
6 Std. 20 Min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 Min
Basil pesto
10 Min
Orange liqueur zabaglione
15 Min
Peking-style duck pancakes
8 godz. 50 min
Peaches in white wine syrup
4h
Poached salmon and beetroot blinis
45min
Nougat glacé with raspberry coulis
24u. 25min
Hazelnut quince friands
2 Std. 25 Min