Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 180 g di zucchero
- 250 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 400 g di farina
- 5 tuorli
- 15 g di cacao amaro in polvere
- 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
Crema
- 5 albumi
- 180 g di zucchero
- 2 pacchetto di preparato per budino alla vaniglia (40 g)
- 1200 g di panna fresca liquida (20% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1386 kJ / 331 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Diamanti al cioccolato
7h 30min
Ventaglietti ricoperti
2 godz. 40 min
Minestrone, rollè di maiale con verdure, tortini ai lamponi e muffin
1 godz. 40 min
Torta langotta di Luca Montersino
1 Std. 15 Min
Cheesecake delle feste
4h 30min
Cheesecake al cioccolato bianco
9 godz. 30 min
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3 godz. 30 min
Torta degli auguri
1 Std. 35 Min
Finti lecca lecca
2h 45min
Torta raw al cioccolato e banana
1 godz. 20 min
Affogato al cioccolato e brandy
15 min
Cheesecake marmorizzata
8 godz. 30 min