![Banana tofu ice cream Banana tofu ice cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/87B65D69-C08E-439B-97DD-5EFCDC963814/Derivates/AD3AC3F6-2884-48BD-9FC1-168ACBA35264.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g silken tofu
- 4 bananas (approx. 340 g total), cut into pieces and frozen
- 50 g honey
- 250 g ice cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 440 kJ / 104.7 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 4.9 mg
Alternatywne przepisy
Cacao cinnamon eggnog
25 Min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1 godz. 30 min
Tofu chocolate ice cream
6 Std. 10 Min
Cashew pouring cream
35 min
Avocado and banana popsicles
4h 5 min
Chinese-style drinking porridge
25 Min
Peanut butter and cookie ice cream
13 godz. 15 min
Nut and seed butter
10 Min
Avocado coconut ice cream
12hod. 10min
Wholefood pancakes with vanilla and cinnamon poached apples
1 Std. 25 Min
Tofu scramble
25 Min