![Miso soup Miso soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5509FCCF-6EB8-418B-99CF-D7EF5567682D/Derivates/AAF76972-19C6-4F9E-B338-77D282460507.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
- 1 kombu strip (7-10 cm) (optional)
- 5 dried shiitake mushrooms (approx. 20 g), cut into slices
- 3 cm fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 1 garlic clove, cut into halves
- 2 tbsp wakame flakes (see Tips)
- 100 g carrot, peeled and cut into matchsticks or 'spaghetti' (see Tips)
- 150 g daikon, peeled and cut into matchsticks or 'spaghetti' (see Tips)
- 200 g firm tofu, cut into cubes (2 cm) (see Tips)
- 200 g Asian greens of choice, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 2 tbsp miso paste
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tsp salt, to taste
- 2 tbsp sesame seeds, for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 622.3 kJ / 148 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 1484.3 mg
Alternatywne przepisy
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Asian chicken noodle soup
1 godz. 35 min
Black sticky rice with taro and blue matcha ice cream (Luke Nguyen)
6h 50 min
Matcha and raspberry swirled custard tarts
1 Std. 10 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 Min
Chickpea sundal
6 Std. 45 Min
"Spaghetti" with spinach and mint pesto
25 Min
Yasai miso ramen
35min
Chilli con tempeh
20 min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Cauliflower "fried" rice
45min