Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
- 1 kombu strip (7-10 cm) (optional)
- 5 dried shiitake mushrooms (approx. 20 g), cut into slices
- 3 cm fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 1 garlic clove, cut into halves
- 2 tbsp wakame flakes (see Tips)
- 100 g carrot, peeled and cut into matchsticks or 'spaghetti' (see Tips)
- 150 g daikon, peeled and cut into matchsticks or 'spaghetti' (see Tips)
- 200 g firm tofu, cut into cubes (2 cm) (see Tips)
- 200 g Asian greens of choice, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 2 tbsp miso paste
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tsp salt, to taste
- 2 tbsp sesame seeds, for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 622.3 kJ / 148 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 1484.3 mg
Alternatywne przepisy
Vietnamese mixed meat pho
1u. 50min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24 Std. 40 Min
Honey ginger tofu with greens
2u. 25min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1h 15 min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1h 5 min
Yasai miso ramen
35 min
Japanese-style dressing
5min
"Spaghetti" with spinach and mint pesto
25 min
Eggplant with burghul
55 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30 min
Tofu scramble
25 min