Urządzenia i Akcesoria
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions
Składniki
Cheese shards
-
cheddar cheese cut into pieces (3-4 cm)90 g
-
Parmesan cheese cut into pieces (3-4 cm)40 g
-
unsalted butter cut into pieces (3-4 cm)90 g
-
plain flour170 g
-
paprika plus extra to sprinkle½ tsp
-
cayenne pepper1 - 2 pinches
-
sea salt1 tsp
-
egg1
Jerusalem artichoke soup
-
garlic clove1
-
Jerusalem artichokes peeled and cut into pieces (3-4 cm)500 g
-
leek white part only, cut into pieces (3-4 cm)100 g
-
parsnip peeled and cut into pieces (3-4 cm)300 g
-
unsalted butter50 g
-
Vegetable stock paste (see Tips)1 ½ tbsp
-
water900 g
-
apple cut into quarters1
-
fresh lemon thyme leaves only3 sprigs
-
lemon zest no white pith1 tsp
-
lemon juice2 tsp
-
pouring (whipping) cream (optional)20 g
-
ground nutmeg to taste1 - 2 tsp
-
sea salt to taste1 - 2 pinches
-
ground black pepper to taste1 - 2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1378.3 mg
Białko
21.8 g
Kalorie
2933.5 kJ /
743.5 kcal
Tłuszcz
42.4 g
Błonnik
17.3 g
Tłuszcz nasycony
26.8 g
Węglowodany
49.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1 godz. 10 min
Watercress Soup
25 min
Carrot and coriander soup
30 min
Zucchini soup
25 min
Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)
1 godz.
Quince paste
4 godz. 10 min
Taramasalata
15 min
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16 godz. 20 min
Smoked trout pâté
3 godz. 15 min
Pea and lettuce soup with scallops
45 min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
Celeriac and Apple Soup
55 min