Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cheese shards
- 90 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 90 g unsalted butter, cut into pieces (3-4 cm)
- 170 g plain flour
- ½ tsp paprika, plus extra to sprinkle
- 1 - 2 pinches cayenne pepper
- 1 tsp sea salt
- 1 egg
Jerusalem artichoke soup
- 1 garlic clove
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 100 g leek, white part only, cut into pieces (3-4 cm)
- 300 g parsnip, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 50 g unsalted butter
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 900 g water
- 1 apple, cut into quarters
- 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- 1 tsp lemon zest, no white pith
- 2 tsp lemon juice
- 20 g pouring (whipping) cream (optional)
- 1 - 2 tsp ground nutmeg, to taste
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2933.5 kJ / 743.5 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 42.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.8 g
- Błonnik
- 17.3 g
- Sód
- 1378.3 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and coriander soup
30 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2h 20min
Wholemeal spelt pastry
35min
Celeriac and Apple Soup
55min
White bean purée and anchovy on crostini
45 min
Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)
1h
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 Std. 15 Min
Watercress Soup
25min
Pea and lettuce soup with scallops
45 min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35min
Broccoli soup with sage oil
30 min