![Suet pastry with thyme Suet pastry with thyme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c4ebd937a4c236def5d4ef58fff265d4/Derivates/c67d08e542adf5cb083d328c9796fb85a434095b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g plain flour
- 100 g suet mix (see Tips)
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 tsp mustard powder
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 120 g cold water
- Wartości odżywcze
- na 420 g
- Kalorie
- 6690.3 kJ / 1599 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 154.9 g
- Tłuszcz
- 96.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 52.8 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 598 mg