Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g açúcar
- 300 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 20 g cacau em pó
- 150 g manteiga fria cortada em pedaços
- 1 pitada de sal
- 2 gemas de ovo
- 25 g leite frio
- Água q.b. p/ selar
- 1 ovo batido p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2014 kJ / 481.4 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 56.9 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 47.2 mg
Alternatywne przepisy
Chamuças
1h 30min
Panquecas de batata espiralizada - TM5
55min
Sopa dourada
1h 20min
Massa choux
1h 30min
Maionese
5min
Petit-fours
48 Std.
Éclairs de chocolate
2h
Massa folhada de chocolate
1 Std. 40 Min
Bisque de marisco
45min
Torta de cacau
45min
Panettone com chocolate e laranja
2 godz. 45 min
Ganache
20min