Urządzenia i Akcesoria
Massa sablé de cacau
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
550 g
Składniki
-
açúcar70 g
-
farinha mais q.b. p/ polvilhar300 g
-
cacau em pó20 g
-
manteiga fria cortada em pedaços150 g
-
sal1 pitada de
-
gemas de ovo2
-
leite frio25 g
-
Água q.b. p/ selar
-
ovo batido p/ pincelar1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
47.2 mg
Białko
8.5 g
Kalorie
2014 kJ /
481.4 kcal
Tłuszcz
25.3 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Węglowodany
56.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Focaccia com azeitona e alecrim
72 godz.
Quindins
1 godz.
Massa choux
1 godz. 30 min
Creme inglês
10 min
Panacota com coulis de morango
6 godz. 25 min
Creme de pasteleiro
15 min
Paris Brest com morangos
2 godz. 10 min
Grinalda de pavlova com coulis de framboesa, figo e romã
6 godz.
Árvore de Natal de profiteroles
1 godz.
Ovos-moles
1 godz.
Bolo base
1 godz. 50 min
Molho bechamel
15 min