Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 300 g açúcar
- 90 g farinha tipo 55
- 15 g amido de milho
- 12 claras de ovo
- ½ c. chá de sal
- 1 ½ c. chá de cremor tártaro
Recheio
- 2 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 150 g açúcar
- 60 g manteiga
- 80 g polpa de maracujá s/ sementes, pasteurizada descongelada
- 4 gemas de ovo
Montagem
- 50 g água
- 200 g açúcar
- 4 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- ½ limão, só o sumo
- 4 maracujás, só a polpa p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1530 kJ / 366 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacota de maracujá
5 Std. 10 Min
Enrolado de amêndoa
1 godz. 45 min
Mil-folhas de café
35 min
Quadrados marmoreados de morango
4 Std. 35 Min
Dip cheesecake
30 min
Mousse de maracujá
10min
Semi-frio de requeijão e maracujá
4 Std. 30 Min
Sonhos recheados de amêndoa
1 Std. 30 Min
Mousse de limão light
2 Std. 30 Min
Tarte de amêndoa, framboesa e pera
1 godz.
Bolo de limão e amêndoa
50 min
Bolo de mousse de chocolate
30 min