Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 400 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
Creme de chocolate e avelã
- 50 g açúcar
- 100 g avelã s/ pele torrada
- 50 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 590.5 kJ / 141.1 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 4.1 mg
Alternatywne przepisy
Bombons de chocolate branco
2 Std.
Bombas de salame
3 Std.
Colheres de chocolate
3 Std. 25 Min
Gelado de chocolate picante com xarope de whisky
14h 20min
Mini ninhos de chocolate
1ωρ. 30 λεπτ.
Bombons recheados
1 Std. 25 Min
Brigadeiros XL
1ωρ. 30 λεπτ.
Bombons de avelã e amêndoa
1ωρ.
Temperar chocolate
15 λεπτ.
Cones para gelado
35min
Bombons de caramelo
2 Std.
Bombons de licor
1ωρ. 30 λεπτ.