Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio de caramelo
- 100 g açúcar mascavado
- 100 g manteiga
- 100 g natas c/ 35% de gordura
- 20 g caramelo líquido
- 1 c. chá de sumo de limão
Bombons
- 250 g chocolate de leite partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 597.7 kJ / 142.9 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 16.2 mg
Alternatywne przepisy
Bombons de creme de chocolate e avelã
2h
Palmiers cobertos
2h
Bombons de chocolate branco
2h
Ovinhos da páscoa
8 Std.
Brigadeiros XL
1h 30min
Bolo-rei de caramelo
3 godz. 40 min
Bombons de avelã e amêndoa
1 Std.
Trufas de chocolate e menta
2h 20 min
Cobertura de chocolate com azeite
10 Min
Bombons de licor
1h 30min
Cobertura de mousse de chocolate
15 Min
Salame de chocolate
3h 10min