Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 300 g farinha tipo 65
- 500 g água
- 100 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de açúcar
- 6 ovos batidos
- Leite q.b. p/ pincelar
- Amêndoa laminada p/ guarnecer
Recheio
- 50 g açúcar
- 600 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 150 g morangos cortados em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1581.2 kJ / 377.9 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 153.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Duchesses
2h
Limoncello
193ωρ.
Quindins
1h
Massa choux
1h 30min
Árvore de Natal de profiteroles
1h
Grinalda de pavlova com coulis de framboesa, figo e romã
6h
Doce de amêndoa e ovos-moles
1h 20 min
Pavlova com coulis de framboesa
1h 50 min
Cheesecake com lemon curd
3h 30min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min
Creme de pasteleiro
15min
Pavlova de frutos tropicais
2h 15min