Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 270 g açúcar
- 200 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 100 g leite
- 75 g óleo
- 6 ovos
- 60 g sumo de limão (1 unid aprox.)
Cobertura de chocolate
- 400 g chocolate branco partido em pedaços
Mousse de limão
- 2 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 3 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 50 g açúcar
- 200 g chocolate branco partido em pedaços
- 150 g natas
- 150 g queijo-creme
- 80 g sumo de limão (2 unid. aprox.)
- 200 g framboesas
- 300 g chocolate branco
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2069.5 kJ / 494.6 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 134 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate riscado
1h
Bolacha gigante
4 Std. 15 Min
Enrolado de amêndoa
1h 45min
Baguete com mousse de pato e cebola caramelizada -TM6
Brak ocen
Cheesecake
4 godz. 30 min
Massa folhada rápida
2h
Bolo de creme de chocolate e pistácio
24h
Gelado de cheesecake
13 Std.
Quente e frio
8 godz.
Bolo de chocolate e amêndoa
30min
Delícia de chocolate merengada
4 godz. 30 min
Tarte de Natal
35min