
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto makowe z jabłkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki530 g
-
mąki pszennej320 g
-
cukru50 g
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
jajko1
-
proszku do pieczenia¾ łyżeczki
-
śmietany, 18% tłuszczu80 g
Masa makowa
-
maku200 g
-
mleka o zawartości 3,2% tłuszczu180 g
-
cukru140 g
-
miodu wielokwiatowego, płynnego40 g
-
jajek6
-
soli1 szczypta
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
438.7 kcal /
1835.5 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
22.9 g
Węglowodany
50.9 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
89 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZY WIGILIJNYM STOLE
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Babka makowa
1 godz. 20 min
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Ciasto makowe
1 godz.
Ciasto ananasowe
55 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Szybki piernik
1 godz. 30 min
Prosty makowiec
13 godz. 15 min
Red Velvet - ciasto buraczane
1 godz. 30 min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 godz. 30 min