Urządzenia i Akcesoria
Ciasto makowe z jabłkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
530 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
320 g mąki pszennej
-
50 g cukru
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
-
80 g śmietany, 18% tłuszczu
Masa makowa
-
200 g maku
-
180 g mleka o zawartości 3,2% tłuszczu
-
140 g cukru
-
40 g miodu wielokwiatowego, płynnego
-
6 jajek
-
1 szczypta soli
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
89 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
1835.5 kJ /
438.7 kcal
Tłuszcz
22.9 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
50.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZY WIGILIJNYM STOLE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babka limonkowa z twarogiem
1h 30min
Ciasto ananasowe
55min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1h 25min
Świąteczny piernik
1h 25min
Sero-makowiec
9h 40min
Sernik makowy z jabłkami
7h 40min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1h 30min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10min
Sernik krakowski
4h 55min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1h 30min
Ciasto marchewkowe
2h 15min
Sernik gotowany
7h 40min