Kartoffel-Sauerkraut-Auflauf

Kartoffel-Sauerkraut-Auflauf

4.0 266 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Emmentaler in Stücken
    120 g
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Kartoffeln in Stücken
    700 g
  • Sahne
    30 g
  • Milch
    150 g
  • Fleischbrühe (für je 0,5 l)
    1 - 2 Würfel
    1 - 2 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    3 Prisen
  • Butter zum Einfetten
  • Sauerkraut aus der Dose, abgetropft, grob zerkleinert
    500 g
  • Kasseler in Würfeln (2-3 cm)
    400 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 33 g
Kalorie 2058 kJ / 491 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...